Ia dreptatea de partea ta!

Ajutor profesionist!

Telefon

0729.539.605

RECUPERAREA TAXEI de Prima înmatriculare începand cu anul 2007,  si pânǎ în prezent, sub denumirea Timbrul de Mediu din 2013. Legislaţia aplicabilă pentru recuperarea acestor taxe:                   


 –  Faptul că o lege care încalcă legislaţia comunitară a fost înlocuită cu altă lege la fel de necomunitară este o ilegalitate, conform Tratatelor Uniunii Europene si a normelor pe care suntem obligati sa le respectam.                                                                                             De asemenea, odata cu aplicarea prevederilor OG. 40/2015, s-a reactivat termenul de prescriptie in ceea ce priveste taxele vechi, achitate incepând cu anul 2007 si până în prezent timbrul de mediu.

Menţionez încă de la început clienţilor noştri că dorim să eliminăm orice fel de îndoială din partea dumnealor, şi să percepem onorariul de avocat după finalizarea favorabilă a cauzei . Totodată, contribuabilul care a plătit taxa si doreste să o recupereze nu are importantă daca mai este sau nu proprietar şi nici dacă  mai deţine toate copiile documentelor.De asemenea, în faţa instanţei vă reprezentăm noi fǎrǎ ca prezenţa dvs.sa fie obligatorie. Termenele de judecată sunt date aleatoriu, iar durata este în functie de aglomeraţia fiecarei instanţe. Prin urmare, nu avem de unde sǎ ştim durata certǎ a fiecǎrui dosar în parte. Consemnez totodată, că în situaţia în care sunteţi din altă localitate, nu are nici o importanţǎ deoarece, procedura în sine nu este una foarte complex, astfel încât se poate trimite şi poştal, prin serviciul de registratura al Tribunalului din judetul dvs.

Ce înseamnă de fapt noua taxă denumită – timbrul de mediu din 2013?

Teoretic, noua lege urmareste să elimine complet discrepanţa din legea veche, creând un pretext legal prin care, din spusele dumnealor se intenţioneazǎ ca poluatorul sǎ plăteascǎ, şi se afirmă că va fi o corelare distinctǎ între capacitatea cilindrica a masinii şi emisiile de noxe, stipulându-se că valoarea acesteia va fi una corectă. 

În practica instanţelor lucrurile stau altfel. Mai exact, prin această lege nu se sancţionează poluarea, ci vânzarea de maşini. Astfel, doar cei care cumpără sunt obligaţi la plata taxei indiferent de unde şi-a achizitionat maşina. Iar pentru autoturismele de fabricaţie mai veche contribuabilul trebuie să plătească mai mult decat cel care are un autoturism mai nou. Prin urmare, actuala lege incalcă în lanţ de mai multe principii comunitare şi constituţionale de drept. Legea nr.9/2012 este în contradicţie totală cu legislaţia U.E. dar şi cu legislaţia naţională. Dar ce este anormal la acest guvern atât de „onest”, este ca nu vor sǎ elimine această taxă, ba mai mult, declară oficial că vor iniţia un nou proiect de lege, ca această taxă de prima înmatriculare să fie mai redusă ca si costuri, şi să nu mai aibă importanţă vechimea, ci doar gradul de noxe de poluare. În concluzie, toată această învalmaseală este o dilema pentru foarte multi dintre dvs. în funcţie de credibilitatea şi percepţia fiecăruia.